telephone54 61 12 50m-t: 9.00 - 16.00, F: 09.00 - 14.00

Materialer

FJEDRE

HVAD ER BONELLFJEDRE?

Bonellfjedre er dem man kender fra gammeldags springmadrasser. Fjedrene er fremstillet af et langt stykke metal og har været brugt i over 100 år.

Bonnellfjedre er fjedre med 4 eller 5 vindinger, som er timeglasformede for at øge modstanden ved belastning. Fjedrene er forbundet med en spiralformet ståltråd og fremstilles med flere forskellige wiretykkelser for at opnå en fjederkerne med den ønskede størrelse og komfort.

Madrasser med denne slags fjedre er den billigste måde at fremstille springmadrasser på.

Fordi bonellfjedrene er så robuste og langtidsholdbare bruges de som underkerne i dobbeltfjedrende madrasser. Den giver en fin støtte til kroppen og er relativt hård. Du kan dog ofte mærke når din sengepartner bevæger sig, da bevægelsen forplantes igennem fjedrene.

 

Egenskaber

Bonnellfjedre er holdbare og almindelige i springmadrasser. Det kan føles lidt "bølgende" at ligge på dem, da alle fjedre er forbundet og bevæger sig som en enhed.

 

Fordele

Bonnellfjedre gi'r en god støtte. De lader også fugten fordampe på grund af den åbne og luftige konstruktion.

 

Bæredygtighed

Bonnellfjedre er udelukkende fremstillet af ståltråd, som er miljøvenligt og nemt at genanvende.

 

HVAD ER MINI BONNELL FJEDRE?

Mini bonnellfjedre er en kortere type bonnellfjedre, der ofte bruges som sekundær affjedring. Sammen med den primære affjedring gi'r det ekstra komfort og kan holde til en tungere belastning.

Mini bonnellfjedre gi'r ekstra komfort.

 

HVAD ER POCKETFJEDRE?

Pocketfjedre er dyrere at fremstille, da hver enkelt fjeder syes ind i en pose af et luftgennemtrængeligt, vandafvisende og antibakterievirkende stof.

Pocketfjedre er fjedre med 5 eller 6 vindinger, som er tøndeformede for at opnå den bedste effekt. Fjedrene er ultralydssvejset ind i poser af uvævet tekstil, som er indbyrdes forbundet med smeltelim for at opnå en fjederkerne med de rigtige mål. Fjedrene fremstilles med flere forskellige trådtykkelser for at skabe den ønskede komfort.

Pocketfjederen har en høj grad af fleksibilitet, fordi hver fjeder arbejder individuelt. Dette giver mulighed for at opdele madrassen i forskellige zoner, så madrassen kan støtte din krop optimalt, og give madrassen en ekstra lang holdbarhed.

Vælger du en madras med pocketfjedre er antallet af fjedre ca. 250 pr. m2.

 

Egenskaber

Kerner af pocketfjedre er meget holdbare og kan med fordel bruges til ethvert formål.

 

Fordele

Pocketfjedre gi'r en rigtig god støtte og reagerer hurtigt på bevægelser, da fjedrene arbejder uafhængigt af hinanden. Kun de belastede fjedre presses sammen, så du ikke forstyrrer din partner, når du bevæger dig i sengen. De lader også fugt slippe ud på grund af den åbne konstruktion.

 

Bæredygtighed

Pocketfjedre er fremstillet af ståltråd og uvævet tekstil, som er genanvendelige materialer.

 

HVAD ER MINI POCKETFJEDRE?

Mini pocketfjedre er en type pocketfjedre, der gi'r ekstra komfort og blødhed. De bruges sammen med bonnell- eller pocketfjedre for at tilføje ekstra støtte.

 

 

 SKUM

 HVAD ER STANDARDSKUM?

Standardskum er en syntetisk fremstillet type basisskum, også kaldet polyuretanskum (PU- eller PUR-skum).

 

Egenskaber

Cellestrukturen er normalt meget fin og åben, hvilket får skummet til at føles behageligt. Standardskum er også meget alsidigt og fås i mange forskellige densiteter og hårdhedsgrader. Det kan være alt fra meget fast til ekstremt blødt.

Fordele

Skum gi'r en god støtte og former sig efter kroppens konturer. Det gi'r stabil sovekomfort og absorberer stød fra kroppens bevægelser.

 

HVAD ER HØJSPÆNSTIGT SKUM?

Højspændstigt skum er en mere avanceret type polyuretanskum på grund af de anvendte kemikalier. Til HR-skum eller koldskum er anvendt kemikalier af en højere kvalitet, der gi'r en større elasticitet og fleksibilitet.

Egenskaber

Cellestrukturen i højspændstigt skum er uregelmæssig, og egenskaberne afhænger af kvaliteten af de komponenter, der er anvendt til processen, og af den endelige densitet. Højere densitet betyder højere kvalitet, bedre støtte og en madras, der er komfortabel i længere tid.

Fordele

Højspændstigt skum er lidt mere holdbart end standardskum og gi'r kroppen god støtte. Det får hurtigt sin oprindelige form igen, når det har været presset sammen.

 

HVAD ER MEMORYSKUM?

Memoryskum er polyuretanskum tilsat kemikalier, som øger materialets elasticitet og densitet. Memoryskum kan føles fast ved lave temperaturer, men bliver blødere, når det udsættes for kroppens varme og vægt. Derfor former det sig præcist efter kroppen på få minutter og får sin naturlige form igen når du rejser dig fra sengen.

Egenskaber

Memoryskum har normalt en højere densitet end andre typer skum, så det gi'r bedre støtte og er tungere.

 

Fordele

Memoryskum har gode trykaflastende egenskaber, så blodcirkulationen øges til både muskler og hud, og du kan slappe helt af.

 

LATEX

HVAD ER LATEX?

Naturlatex udvindes fra træet Hevea brasiliensis, også kaldet gummitræ. Når latexen er tappet fra gummitræerne, udvindes og forarbejdes den til skum, der hældes i en støbeform, så der dannes en madras.

Syntetisk latex er kunstigt fremstillet.

 

Egenskaber

Latex er et meget holdbart materiale og består af millioner af åbne celler, der gi'r en god luftcirkulation. Latex har en høj densitet og kan derfor føles tung.

Naturlatex er meget elastisk.

Syntetisk latex er mindre elastisk, men mere ensartet og langtidsholdbar.

 

Fordele

Latex gi'r hele kroppen en præcis støtte og en fremragende trykfordeling. Det absorberer også bevægelserne i sengen effektivt, så du er sikret en rolig og uforstyrret søvn.

Naturlatex er mere fleksibel og gi'r bedre støtte.

Syntetisk latex er mindre fleksibel og gi'r mindre støtte.

 

Bæredygtighed

Naturlatex er et fornybart materiale.